< < Önceki Sayfaya Dön
Ayvalık ilk Hasat Filtresiz Natürel Sızma Zeytinyağı 500 ml
Ayvalık ilk Hasat Filtresiz Natürel Sızma Zeytinyağı 500 ml

Ayvalık İlk Hasat Filtresiz Natürel Sızma Zeytinyağı 500 ml

2023-2024 Sezonu hasatının 'İlk Gün'ü toplanan zeytinlerden SINIRLI SAYIDA üretilmiştir. 

Nova Vera İlk Hasat Ayvalık

Nova Vera İlk Hasat Ayvalık, Ayvalık'ta yetişen, Ekim ayı başlarında zeytinler henüz yeşil iken erken hasat döneminde özenle yere değmeden hasat edilen zeytinlerimizin Ayvalık tesislerimizde soğuk sıkım yapılması ile üretilir. Ayvalık Coğrafi işaretine sahiptir.

2023-24 Hasat Ayvalık zeytinyağlarımızın serbest yağ asitliği değeri en çok %0,5'dir. Natürel sızma zeytinyağında asidin düşük olması üretildiği zeytinlerin sağlıklı ve iyi bakılmış olduğunun göstergelerinden biridir.

Novavera’da kullanılan özel makinalar ile zeytinden-zeytinyağına tüm aşamalarda 6 noktada ısı ölçümü yapılarak hamurun 22°C'nin altında tutulması sağlanmaktadır. Erken hasat ve soğuk sıkım işleme prensipleri tam anlamı ile uygulandığından zeytin meyvesinde doğal olarak çok yüksek oranda bulunan fenolik bileşenlerin en üst düzeyde zeytinyağına geçişi sağlanır.

Nova Vera'da üretilen tüm ürünler, özel iklimlendirmeli depoda maksimum 18°C - 20°C aralığında muhafaza edilmektedir.

Yağlarımızın kimyasal ve duyusal analizleri uluslararası akredite Gıda Kontrol Laboratuvarlarında yapılır. Analiz detaylarına https://www.novavera.com.tr/belge-ve-sertifikalar bölümünden ulaşabilirsiniz.

Nova Vera tesislerimiz BRC, EU Organik, ISO 22000, ISO 14000 ve ISO 9000 ve Helal sertifikalarına sahiptir.

Ayvalık Zeytinyağı Kullanım Alanları

Ayvalık İlk Hasat Zeytinyağı'nın karakteristik özellikleri domates, domates yaprağı, çimen ve yeşil taze otlardır. Kahvaltıda, salatalarda, soslarda, soğuk ve sıcak yemeklerde ve kızartmalarda kullanabilirsiniz.

Saklama Koşulları

Zeytinyağınızı, serin, ışık ve rutubet almayan bir ortamda saklayabilirsiniz. Tazeliğini en iyi şekilde koruyabilmesi için tenekeyi delmeyiniz.

İyi bir zeytinyağı nasıl anlaşılır?

Tattığınız doğal Ayvalık zeytinyağı; tazeliği anımsatmalı , rahatsız edici bir kokuya sahip olmamalı, sizi mutlu hissettirmelidir. Hakiki, iyi bir zeytinyağını ağzınızda gezdirdiğinizde boğaz ve geniz bölgesinde acılık ve yakıcılık hissettirmelidir. Bu acılık ve yakıcılık kesinlikle asitlik ile karıştırılmamalıdır. Asitlik, sanılanın aksine tadarak anlaşılmaz, yapılan analizler sonucu belli olur.

Zeytinyağından alınan tazeliği anımsatan kokular, acılık ve yakıcılık; zeytinyağınızın fenolik bileşenlerinden kaynaklanır ve zeytinyağınızın antioksidan kapasitesinin zengin olduğunu gösterir. Düşük asitli ve yüksek polifenol (bio fenol / fenolik bileşen) değerine sahip zeytinyağları genel olarak daha yüksek kalitelidir.

 

Asit Oranı
0,5
Hasat Zamanı
İlk Hasat
Sıkım Şekli
Soğuk Sıkım
Ambalaj Tipi
Cam Şişe
Ambalaj Miktarı
500 ml
Bölge
Ayvalık
Üretim Sezonu
2023-2024
ULUSLARARASI KALİTE BELGELERİMİZ VE SERTİFİKALARIMIZ
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

NovaVera olarak size daha iyi hizmet verebilmek ve alışveriş deneyiminizi iyileştirmek adına internet sitemizde yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanılmaktadır. Sitemizde kalarak çerezlere izin vermektesiniz.